понедельник, 24 октября 2016 г.

ЖИВА БІБЛІОТЕКА - 2

«Жива бібліотека» сягає корінням у ХХ століття. Вперше цей європейський проект відбувся в Данії на музичному фестивалі. 

Книга може бути різною. Може бути надрукованою на папері, на глиняних дощечках, дереві, склі або пластмасі, може бути електронною,  записаною в аудіоформаті, створеною за допомогою азбуки Брайля. А може бути “живою”. Кожен із нас – унікальна книга, яку здатен прочитати не кожен, а по-справжньому зрозуміють іноді тільки одиниці.

Перша “жива бібліотека” була створена в 2000 році в Данії та відбулася на музичному фестивалі, після чого зацікавила Раду Європи. З тих пір ця цікава та благородна справа поширилася по всьому світу. Вже понад 50 країн  спробували поринути у світ “живих книг”. Проект “жива бібліотека” сьогодні розповсюджується по всьому світу. Віднедавна він став популярним і в Україні.
Основна ідея “живої бібліотеки” у тому, що замість книг тут виступають люди. У кожного – своя історія, якою можна поділитися із іншими. 
Обирай будь-яку «живу книгу», і ти дізнаєшся всю історію від початку до кінця, якщо тільки слухатимеш уважно. Деякі “книги”, правда, треба читати поміж рядків, деякі важкі для прочитання і стають зрозумілими не з першого разу. А бувають такі, котрі відразу схоплюються на льоту.
Життєві історії, почуті не з екранів ТБ, не в кіно побачені та не в книгах прочитані, а розказані від першої особи – ось що насправді змінить ваше уявлення про світ, про соціум, про людей та про людські проблеми.
Така форма заходів вкрай цікава, такі зустрічі ніколи не набриднуть, тому що кожного разу можна послухати нову «книгу». Центральна міська бібліотека м. Слов’янська  не буде першою в проведенні такого заходу. Подібні акції проводяться у всьому світі задля відновлення живого спілкування між людьми, побудови довіри через особисті історії, руйнування стереотипів, підвищення культурного взаєморозуміння та налагодження суспільного діалогу. Ми прийняли, так би мовити, естафету від  центральної бібліотеки Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи. Опираючись на досвід наших колег, Слов’янськ вдруге зустрічається з «ЖИВИМИ КНИГАМИ».

27 жовтня в ролі "ЖИВИХ КНИГ" до нас завітають представники нової патрульної служби поліції України. На зустріч з вами, шановні читачі, прийдуть п'ять молодих, розумних, чемних, креативних, сильних та красивих патрульних поліцейських.

"Жива бібліотека" відкриється в рамках програми ПОЛіС.
Програма ПОЛіС є частиною проекту “Залучення громадськості до реформ”. Вона має на меті вибудувати плідну співпрацю між поліцією та тими, для кого вона працює і кого захищає, зокрема, шляхом організації зустрічей представників місцевої поліції та громадськості на базі бібліотек та інших публічних платформ.
Для спілкування з патрульними бібліотека запросила п'ять команд. В кожній команді буде по сім людей. Команда школярів, команда студентів, команда пенсіонерів, команда держслужбовців та команда журналістів. П'ятеро відважних, серед яких чарівна дівчина та учасник АТО, будуть відверто, чесно ділитися з читачами своїми історіями.

Читати ці новенькі "ЖИВІ КНИГИ" буде дуже цікаво.
 До нас завітають юнаки та дівчата, яка вирішили своїм прикладом довести, що зміни в суспільстві необхідні та, головне, можливі.

Розпочнемо знайомство:
     
     Перша книга має назву "Хочеш змінити країну - почни з себе”. ЇЇ автор Леонід Бородін пише: "Я був впевнений, що я зможу змінити сприйняття закону у людей, бо мій світогляд полягає в тому, що закон повинен виконуватися усіма без винятку. Для мене нема відмінності між “вершками суспільства” та звичайними людьми. I ось, зараз я інспектор патрульної поліції, сумлінно виконую свої обов’язки. Можу з впевненістю сказати, що буду з гідністю нести службу в лавах Національної Поліції. Щоб мною могли пишатися близькі та бути прикладом для своїх дітей, яких я буду виховувати гідними громадянами нашої України!"
     
     Наступна "жива книга" має назву "Діти – це наше майбутнє". Таку назву своїй книзі може дати... звичайно жінка. Чарівна, розумна, сильна та справедлива інспектор 4 роти батальйону Управління патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов'янськ Департаменту патрульної поліції, лейтенант поліції Корзун Анастасія. "Ми дуже сподіваємося, що мешканці міста повірять в нас та в реформу і пройде не так багато часу, як усі помітять суттєві зміни в структурі МВС" - це епіграф до книги пані Анастасії.
  
    Заступник командира батальону патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов'янськ, лицар честі, власник невеличкого поки що творчого скарбу, людина-країна Олексій Савченко назвав свою книгу-життя …
"  Ти є Народ, Ти є країна! Майбутнє все в твоїх руках". Олексій написав: "Необходимо брать ответственность за нацию, за страну. Вопрос нашего процветания ровно пропорционален нашему безразличию! Мне не всё равно, когда на улице пьют, когда кого-то обижают, когда бросают мусор мимо урны, когда молодые девушки и женщины идут, зажав сигарету, не понимая, что они колыбель будущей нации. Каждый гражданин должен понять, что он и есть Украина и какой она будет сегодня, завтра или через десять лет – зависит только от НАС!"

 Слов'янець Постащук Ігор стоїть на варті рідного міста. "В это тяжёлое для страны время, каждый должен занять своё место для общего благополучия! Я на своём!". Добре що наші хлопці та дівчата з патрульної поліції знають навіщо вони так тяжко працюють. Коли приходиться спати чотири години між змінами, навчатися і оберігати спокій громади. Свою книгу Ігор назвав "Разом до перемоги". Він небагатослівний.

Івашков Олексій свою книгу-життя назвав "Доверие и сотрудничество – огромный шаг на пути развития страны". Інспектор 4 роти батальйону Управління патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов'янськ Департаменту патрульної поліції наголошує: "Я считаю, главным критерием работы полиции является доверие граждан. А так же надеюсь на сотрудничество жителей с полицией, ведь только так можно сделать огромный шаг на пути развития нашей страны". 


Нагадуємо, що зустріч з "ЖИВИМИ КНИГАМИ" відбудетьмя 27 жовтня о 14.00 за адресою: м. Слов'янськ, площа Соборна, 2А, Центральна міська бібліотека, другий поверх, читальний зал.
                                              Ласкаво просимо! 




Комментариев нет:

Отправить комментарий