среда, 22 ноября 2017 г.

До Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій

В читальному залі розпочала діяти історична виставка 
«
Вкраїна, ХХ століття. І не рік, а криваве клеймо "33"
»


         Науковці стверджують, що у пікові місяці штучно створеного голоду щохвилини вмирало 24 українці. Таким чином радянська влада винищила понад 4 мільйони українців, або 13% всього населення...


23 країни офіційно засудили і визнали Голодомор геноцидом українського народу.


       Люди не спроможні щось змінити в минулому, але в змозі дати йому об'єктивну оцінку, а також винести з того уроки і запобігти поверненню гірких і драматичних сторінок історії. Всебічні, правдиві знання допоможуть уникнути подібних катастроф у майбутньому. Головне - не допустити цього у теперішньому суспільстві. Це стане найбільшим вшануванням пам'яті жертв страшної трагедії.


           Проект "Незламні" 
Українського інституту національної пам'яті розповідає про 15 постатей, яких пережите в 1932-1933 роках не знищило ані фізично, ані духовно.

            Матеріали Українського інституту національної пам’яті про людей, які ризикуючи кар’єрою, свободою або навіть життям, зробили все, щоб зберегти та поширити правдиві відомості про Голодомор.  «Щоб світ знав».
http://www.memory.gov.ua/news/materiali-do-tsogorichnogo-vshanuvannya-pamyati-zhertv-golodomoru-dostupni-dlya-zavantazhennya


Пропонуємо віртуально відвідати виставку колег: http://msmb.org.ua/actions/exhibition/97/

Історична виставка чекає на вас в читальному залі


Комментариев нет:

Отправить комментарий