вторник, 13 февраля 2018 г.

Вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав


 Шановні воїни-інтернаціоналісти!
Прийміть наші щирі вітання!


Щорічно український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети. 
Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство вони заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни–миротворця
Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся. 
Спасибі вам, шановні учасники бойових дій, за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність.
Бажаємо усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту в родинах.
Шановні слов'янці та гості міста, завітайте до читального залу нашої бібліотеки, де на вас чекає вистака книг  Ніхто так не прагне миру, як ті, хто бачив війну≫.

Звертаємо увагу на новинки нашого фонду:

  • Без цього роману вже неможливо уявити історію афганської війни й останніх років радянської влади. Українською мовою роман лауреату Нобелівської премії - 2015 російськомовної білоруської письменниці Світлани Алексієвич «Цинкові хлопчики»На його сторінках розкрито правдиві реальні життєві сюжети про ту війну в спогадах тих, чиї життя розділилися на до і після, передано горе матерів «цинкових хлопчиків», які прагнули дізнатися правду про те, як і за що воювали та гинули в Афгані їхні сини.
  • «Зелені проти синіх» –  переклад українською мовою американського бестселера за списком «Нью-Йорк Таймс». Дія відбувається під час війни в Афганістані (2001–2014). Це є правдивий глибокий, суворий твір про те, якою насправді є сучасна війна. «Війна – це омана», – сказав колись пророк Мохаммед. Але де вона – та межа, коли закінчуються військові хитрощі і починається зрада, віроломство? Як знайти межу, де закінчується боротьба за власну територію і свої права й починається бізнес?
               Елліот Акерман – у минулому стажер програми Білого Дому, колишній морський піхотинець, брав участь у п'яти військових експедиціях до Іраку й Афганістану, зараз працює журналістом, спеціалізується на висвітленні подій громадянської війни в Сирії. Є автором романів "Зелені проти синіх" (2015) та "Темрява на перехресті" (2016), останній присвячений останнім подіям у Сирії. Статті Акермана як журналіста публікувалися на сторінках багатьох видань, зокрема в журналах "Нью-Йоркер", "Атлантік", "Нью Репаблік" і "Нью-Йорк Таймз Мегазін", а його оповідання ввійшли до збірки "Найкращих американських оповідань".
    Військові нагороди: Срібна Зірка, Бронзова Зірка за мужність і Пурпурне Серце.

Комментариев нет:

Отправить комментарий