вторник, 16 июля 2019 г.

Журавка рідного краю


І хочеться мені злетіти,
Як птаха в небо, на крилі
І вічно жити і творити
Добро на батьківській землі.
        Тетяна Чала
 В бібліотеці ім. Михайла Петренка 4 липня було людно.  Зібралися однодумці, прихильники та рідні поетеси рідного краю – Тетяни Федорівни Чалої, щоб вшанувати її Світлу пам’ять, пригадати миттєвості життєвого шляху, послухати вірші пані Тетяни та виказати  повагу до неї через щирі слова спогадів.

Вечір пам’яті поетеси допомогли організувати однодумці літоб’єднання «Світанок».

 Донька – Людмила Киценко виступила з презентацією та нагадала присутнім біографію Тетяни Федорівни, описала її творчу особистість, читала вірші, на світлий спомин душевно заспівала декілька пісень під гітару.

До щирого слова приєдналися начальник відділу культури – Марина Олійник, директор Центральної міської бібліотеки – Лариса Мамедова, краєзнавці – Тетяна Лисак, Віктор Скрипник, Валерій Романько, друзі, представники ЗМІ та всі, хто знав талановиту поетесу.

Донька Тетяни Федорівни була зворушена теплими словами присутніх і від серця подякувала за вечір. Надзвичайно приємно, що творчість поетеси залишила відбиток у душах сучасників.



Нагадаємо, що пані Тетяна  була керівником літературного об’єднання «Світанок» в м. Слов’янськ, членом Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», лауреатом премії ім. Михайла Петренка.
         Працювала вчителем української мови та літератури і активно виступала на сторінках газет  Донеччині та за межами України. Одночасно обіймала посаду заступника директора освітньої школи №3 на той час в селищі Миколаївка (зараз місто Миколаївка).

Комментариев нет:

Отправить комментарий