вторник, 16 июля 2019 г.

Листи з провінції

В час інформаційних технологій отримати листа з папіру - диво... І ми читали їх... На презентації книги Олександра Романька.

Книга «Листи з провінції» досвідченого журналіста, патріота рідного слова, керівника молодіжного проекту «Поетичний десант», "поета буремних років українського сьогодення" була представлена його батьком -  Валерієм Івановичем Романьком. Разом з ним прийшла і мама Олександра...

На презентацію книги завітали начальник відділу культури Слов’янської міської ради – Марина Олійник, краєзнавці – Тетяна Лисак, Віктор Скрипник, школярка Анастасія – авторка віршів, вихованка «Молодіжного поетичного десанту», члени літоб’єднання «Світанок», поетеса, член Донецької обласної організації Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України»– Людмила Дасів та інші. 
В.І. Романько наголосив на тому, що творчі доробки, а саме публіцистичні праці та підбірка віршів Олександра «Вічне середньовіччя хворої провінції», «Листи з провінції», «Моя Слов’янська сотня», «Невесела спадщина Віталія Веселого, або «бездушне» сьогодення Слов’янська» та інші об’єднує спільна тема: «хвора провінція» на прикладі одного з міст Сходу України – міста Слов’янська. Його «любов до рідного міста особлива: … він вірить, що слов’янці усвідомлять свою приналежність до великої європейської родини і зроблять усе можливе, щоб побороти в собі оте «вічне середньовіччя». 

Кожен присутній мав можливість подякувати батькам, поділитись споминами, висловитись про враження від даного видання, придбати книги «Листи з провінції», «Мімікрія і мартиролог», «Не замучит меня хромота».

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий