среда, 15 февраля 2017 г.

Героям Небесної сотні присвячується

Не плачте, мамо, я іще живий,
Хоча й лежу із кулею у грудях…
А наді мною, юним, молодим
Схилилися в скорботі люди…
Я не помру, ніколи не помру,
Мені в віках залишене безсмертя,
Хоча і вас тепер не обійму
Та я живу у всенароднім серці…


20 лютого 2014 року з 9 ранку оточені спецпризначенцями МВС тисячі активістів з Майдану пішли на штурм висоти біля Жовтневого палацу. По ним відкрили прицільний вогонь, почали працювати снайпери…
Тіла вбитих з самого ранку встеляли Майдан та вулицю Інститутську в різних місцях. Прикриваючись дерев’яними щитами майданівці отримували кульові поранення намагаючись винести з під куль своїх товаришів…
Той день став найтрагічнішим і найкривавішим за всю новітню історію України. Загальна кількість загиблих 103 людини, 150 досі вважаються зниклими безвісті, тисячі поранених. Досі не покарані ті, хто віддав злочинний наказ стріляти по людям.

Але буде Божий Суд...

Їх назвали Небесною сотнею, вони загинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Указом Президента України встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

«Небесна Сотня» – прийнята в Україні збірна назва всіх загиблих учасників акцій протесту (Євромайдану). Це – мирні протестувальники, які безпосередньо відстоювали ідеї Майдану та брали участь в акціях.
У пам'ять про Євромайдан і Небесну Сотню названо низку вулиць і площ, складено пісні та літературні твори, знято фільми, відкрито пам'ятники, випущено медалі. Ми приєднуємося до вшанування героїв Майдану, оформивши виставку матеріалів в читальній залі міської бібліотеки Слов'янська.
Чекаємо вас, шановні друзі, з 10.00 до 18.00 біля виставки

"Їм у віках залишене безсмертя".
















Комментариев нет:

Отправить комментарий